TÉMÁK, Kategóriák

Mit kell tudni a klausztrofóbiáról?

615
HOZZÁSZÓLÁS:

A szorongás egyik leggyakoribb formája a klausztrofóbia, azaz a zsúfolt helyektől és szűk zárt terektől, például liftektől való rettegés. Ha a klausztrofóbiás bezárva érzi magát, izomfeszültség, hiperventiláció, pulzusgyorsulás és verejtékezés lép fel nála.panikbetegseg

A betegség a mindennapi életben is nehézségeket okoz, mert az érintett igyekszik elkerülni minden olyan helyzetet, amely őt feszültté teszi.

Az állapot gyakran egy mögöttes, a beteg számára nem nyilvánvaló lelki probléma, például stressz, félelem vagy valamilyen megrázó gyermekkori élmény megnyilvánulása.

Mit ajánl a természetgyógyász?

HIPNOTERÁPIA

A probléma megbeszélése után a terapeuta transzba viszi a beteget. Ebben az állapotban olyan változtatásokat javasol, amelyek befolyásolják a viselkedését és a külvilághoz való viszonyát. A beteg tudat alatt emlékezni fog ezekre a tanácsokra.

A hipnotizőr képzeletben fokozatosan kiviszi a beteget otthonából, s az ismételt kezelések során egyre inkább csökkenti a zárt terekkel kapcsolatos érzékenységét. Hívei a hipnoterápiát alkalmasnak tartják a fóbiák gyógyítására, és úgy vélik, jóval gyorsabban hat, mint a hagyományos pszichoterápia.

NATUROPÁTIA

A terapeuta főleg nyers, feldolgozatlan ételekből álló étrendet javasol, és esetleg kineziológiával vizsgálja az izmokat, hogy felderítse a bajt esetleg kiváltó élelmiszer-allergiát.

Stressz ellen nagy hatóerejű B-vitamin-kombinációk szedését javasolják. Egyesek szerint a C-vitamin szedése is véd a stressz ellen. A cinket és magnéziumot tartalmazó ásványianyag-készítmények is jó hatásúak lehetnek. A gyógyító, sokszor pszichoterapeutával együttműködve, különleges relaxációs technikák elsajátításában is segít.

Egyéb alternatív gyógymódok

Akupresszúra

Megkönnyíti a relaxációt, ha a hüvelyk- és mutatóujj közötti bőrredőn levő akupresszúrás pontot masszírozza bármelyik kezén.

Autogén tréning

Ez az egyszerű szellemi gyakorlat segít az elme és a test ellzítáásban, megszabadít a stressztől és az általa okozott magatartásformáktól. A módszert képzett oktatótól kell elsajátítani, és ha ez sikerült, otthon Is lehet gyakorolni.

Homeopátia

Általános jellegű orvosság az Argentum nitricum. Az Aconitum segíthet azokon, akik félnek a nehézségektől vagy a zárt helyektől és a tömegtől. Tízpercenként kell 30-as potenciálú készítményt bevenni, amíg csak nem hoz megkönnyebbülést.

Talpmasszázs

E gyógymód általános ellazító hatása igen értékes lehet, de feltétlenül szakember segítségét kell igénybe venni.

Bach-féle orvosságok

Határozott félelem esetén mimulust; bizonytalan, rossz előérzetre nyárfát alkalmazzon; ha a félelem pánikká fokozódik. kövirózsát; heveny roham esetén életmentő gyógyírt kell szedni.

Mit mond az orvos?

Először is felveszi a kórtörténetet, s esetleg vizsgálatokat végez annak tisztázására, hogy a panaszt elsősorban szorongás okozza-e, vagy inkább valamilyen más tényező. Súlyos szorongásos panaszok esetén a kezelés általában tanácsadásból és nyugtatók felírásából áll, amelyek együttesen enyhíthetik a tüneteket, és segíthetnek a betegnek ellazulni, illetve jobban elviselni a szűk, zsúfolt helyiségeket.

Az orvos viselkedésterápiát is javasolhat, amelynek során a betegeknek egyre hosszabb ideig kell a tüneteket kiváltó körülményeket elviselnie. Ezt olykor pszichoterápiával egészítik ki, amelyben a beteg családja is részt vesz.

615
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]